Dżem brzoskwiniowo-pomarańczowy

Dżem brzoskwiniowo-pomarańczowy

Tatiana Neblandinka 13 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzDżem brzoskwiniowo-pomarańczowy Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ4 brzoskwinie2 pomarańcze2 szklanki cukru2 łyżki l. sok z cytryny1 szklanka wody Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj składniki.

Krok 2

Zetrzyj skórkę pomarańczową.

Krok 3

Umyj brzoskwinie. Wrzucamy je na 2 minuty do gorącej wody. Dzięki temu skórka szybciej się zejdzie. jeśli następnie umieścisz je w zimnej wodzie. Pokrój na kawałki.

Krok 4

Zmiksuj pomarańcze ze skórką w blenderze. Brzoskwinie polej sokiem z cytryny, dodaj mieszankę pomarańczową, wodę, cukier i gotuj.

Krok 5

Ciągle zbieraj pianę, mieszaj i po 5 minutach rozlej do słoików. Pozostawić do zaparzenia w chłodnym miejscu na 6 godzin. Gotuj ponownie przez 10 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja