Dżem brzoskwiniowo-pomarańczowy
Tatiana Neblandinka 13 sierpnia 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ4 brzoskwinie2 pomarańcze2 szklanki cukru2 łyżki l. sok z cytryny1 szklanka wody Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj składniki.
Krok 2
Zetrzyj skórkę pomarańczową.
Krok 3
Umyj brzoskwinie. Wrzucamy je na 2 minuty do gorącej wody. Dzięki temu skórka szybciej się zejdzie. jeśli następnie umieścisz je w zimnej wodzie. Pokrój na kawałki.
Krok 4
Zmiksuj pomarańcze ze skórką w blenderze. Brzoskwinie polej sokiem z cytryny, dodaj mieszankę pomarańczową, wodę, cukier i gotuj.
Krok 5
Ciągle zbieraj pianę, mieszaj i po 5 minutach rozlej do słoików. Pozostawić do zaparzenia w chłodnym miejscu na 6 godzin. Gotuj ponownie przez 10 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.