Dżem brzoskwiniowo-miodowy

Dżem brzoskwiniowo-miodowy

gastronomia 13 lipca 2015 rDżem brzoskwiniowo-miodowy Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 50 minutMikserGotowanieKonserwowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ2 kg dojrzałych brzoskwiń 400 g miodu kwiatowego 2 laski wanilii Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Do dużego rondla zalać wrzącą wodą 2 kg dojrzałych brzoskwiń. Gotuj 15 minut, ostudź, usuń skórę. Brzoskwinie pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Zmiksuj brzoskwinie. Wymieszaj z 400 g miodu kwiatowego i dodaj nasiona z 2 przeciętych wzdłuż lasek wanilii wraz z samymi strąkami. Gotuj w rondlu o grubym dnie, cały czas mieszając, na małym ogniu przez 10 minut. Gorący dżem wlać do wyparzonych słoików i zamknąć. Przechowywać w lodówce.

PRZY OKAZJI

Pamiętaj, że różne rodzaje miodu mogą dosłownie smakować tak samo jak dwa różne produkty. Nie używaj bezmyślnie nieprzetestowanych odmian w swoich zwykłych przepisach.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja