Dżem arbuzowy z cytryną

Dżem arbuzowy z cytryną

solovieva.kn 31 sierpnia 2015 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział3KomentarzDżem arbuzowy z cytryną Do przepisu

Najlepszy arbuz – duży, chrupiący, soczysty, świeży! Ale niestety arbuz jest produktem sezonowym. Zachowałam jego aromat w słoiczku po dżemie. Otworzę ją w czasie pierwszego sezonu śniegowego i będę wdychać zapach odchodzącego lata :)

Złożoność: łatwo Porcje: 1GotowanieKolacjaPopołudniowa przekąskaDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg miąższu arbuza ze skórką3 cytryny1 kg cukru Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wytnij miąższ z arbuza ze skórki, umyj cytryny, pokrój w plasterki razem ze skórką. Dodać 1/3 cukru i odstawić na 2 godziny.

Krok 2

Dodajemy resztę cukru i odstawiamy na noc do lodówki.

Krok 3

Rano zagotuj mieszaninę, usuwając pianę. Fajny. Pozostawić na 2 godziny, następnie ponownie gotować przez 15-20 minut.

Krok 4

Rozdzielić do słoików. Otwarte w okresie palącej tęsknoty za latem :)

PRZYDATNE RADY

W razie potrzeby cytrynę można zastąpić limonką.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja