Dżem arbuzowy

Dżem arbuzowy

Tatiana Neblandinka 05 sierpnia 20154,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzDżem arbuzowy Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godzinyMikserGotowanieKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ650 g miąższu arbuza300 g cukruskórka z 1 cytrynygałązka rozmarynupaczka pektyny (lub czegoś podobnego) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W blenderze robimy puree z miąższu arbuza.

Krok 2

Dodaj tam cukier, rozmaryn i skórkę.

Krok 3

Włóż do wolnowaru w trybie gotowania na wolnym ogniu na 80 minut.

Krok 4

Na 15-20 minut przed końcem gotowania dodać pektynę (zgodnie z instrukcją).

Krok 5

Konfiturę przekładamy do słoików po usunięciu rozmarynu i zamykamy na zimę. Na początku konfitura nie będzie całkiem gęsta, ale po stężeniu nabierze masy przypominającej konfiturę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja