Dynia w marynacie

Dynia w marynacie

OZornik 15 sierpnia 2020 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałDynia w marynacieDynia w marynacieDynia w marynacieDynia w marynacie Do przepisu

Ostra dynia bardzo dobrze komponuje się z mięsem, dodatkiem do sałatek lub podawana jako samodzielna przystawka. Okazuje się bardzo smaczne, ostre i niezwykłe.

Złożoność: łatwo Kalorie: 81,08 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 12 godz Używany: 0,68 g/0,17 g/21,24PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIdynia 500 gwoda 600 grocet jabłkowy 150 gcynamon 4 gziele angielskie 5 szt.goździki 5 szt.pieprz czarny 10 szt.cukier 160 grsól 3 gr Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Lepiej jest brać twarde i słodkie odmiany dyni; musisz obrać dynię.

Krok 2

Dynię pokroić w kostkę o wymiarach około 1,5 x 1,5 cm.

Krok 3

Wymieszaj wodę z octem i polej przygotowaną i posiekaną dynią. Pozostawić do zaparzenia na 7–8 godzin. Woda z octem pomoże wzmocnić dynię i nie rozmoczy się po ugotowaniu.

Krok 4

Po namoczeniu dyni odcedź ją do rondla, dodaj przyprawy (laska cynamonu, ziele angielskie, goździki, pieprz czarny) i gotuj przez 10 minut, dodaj cukier i sól.

Krok 5

Wrzucaj dynię partiami do wrzącego syropu i gotuj przez 3-5 minut.

Krok 6

Ugotowaną dynię włóż do wysterylizowanego słoika. Wlać gorący syrop i zamknąć pokrywkę. Po ostudzeniu słoiczek należy przechowywać w lodówce. Można przechowywać w temperaturze pokojowej, wówczas słoik z dynią należy zamknąć hermetycznymi pokrywkami.

Krok 7

Podawać marynowaną dynię z mięsem lub jako samodzielną przystawkę. Jest bardzo smacznie, pikantnie i nietypowo. Smacznego.

PRZYDATNE RADY

Lepiej jest brać twarde i słodkie odmiany dyni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja