Duet cukinii z czerwonymi porzeczkami i papryką z agrestem

Duet cukinii z czerwonymi porzeczkami i papryką z agrestem

gastronomia 28 lipca 20100,00 (0)WskaźnikRatowaćUdziałnieokreślonyKomentarzDuet cukinii z czerwonymi porzeczkami i papryką z agrestem Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEagrest – 800 gcukinia lub cukinia – 1 kgczerwona porzeczka – 400 g słodka papryka – 1 kgDo marynaty na 1 litr wodyCukier brązowy Demerara – 1/2 szklankiocet owocowy lub winny – 4 łyżki. l.sól – 2 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

1. Cukini lub cukinii odetnij końcówki, pokrój w krążki o grubości 2,5–3 cm Za pomocą noża do obierania odcinaj w regularnych odstępach wąskie paski skórki (można do tej operacji użyć także zwykłego małego noża kuchennego). . 2. Posortuj gałęzie porzeczki, usuń uszkodzone jagody. Nie ma potrzeby usuwania jagód z gałęzi. Do jednego wysterylizowanego słoika wkładamy plasterki cukinii, przeplatając je czerwonymi porzeczkami. 3. Paprykę obrać z nasion i szypułek, miąższ pokroić na ćwiartki. Agrest posortować, odciąć łodygi i kwiatostany. Paprykę przełóż do innego wysterylizowanego słoika i dodaj agrest. Wstrząśnij lekko słojem, aby agrest równomiernie wypełnił puste przestrzenie między paprykami. 4. Przygotuj marynatę: zagotuj wodę, dodaj sól, ocet i cukier; doprowadzić do wrzenia i natychmiast zdjąć z ognia. Marynaty powinno być wystarczająco dużo, aby całkowicie wypełnić słoiki. Wlać gorącą marynatę do słoików. Szczelnie zamknąć pokrywkami. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, następnie przechowywać w chłodnym miejscu. Warzywa będą gotowe za tydzień.

UWAGA DO GOSPODARKI

Wskazówka dotycząca artykułów spożywczych Z agrestem i czerwonymi porzeczkami można kisić buraki, ogórki, dynie i małe mocne dynie pokrojone na kawałki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja