Domowy likier morelowy

Domowy likier morelowy

Konstanca 09 września 2020 r5.00(2)Dodaj do ulubionychUdziałDomowy likier morelowyDomowy likier morelowyDomowy likier morelowyDomowy likier morelowyDomowy likier morelowy Do przepisu

Jesień to czas zbiorów warzyw, owoców, jagód i orzechów. Również jesienią rozpoczyna się degustacja win, likierów i likierów wytwarzanych latem. Zwracam uwagę na pyszny likier z domowych moreli.

Złożoność: łatwo Porcje: 20 Gotowanie: 120 godz Dodać. czas: 96 godzBez obróbki cieplnejDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetUrodzinyNowy RokBoże NarodzenieRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 20 PORCJImorele 6 kgcukier 2 kgwoda 2 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Morele umyj, usuń pestki. Owoce rozgnieć rękoma lub tłuczkiem.

Krok 2

Puree morelowe przełożyć do dużej butelki (10 l), dodać cukier i wodę, wymieszać. Załóż gumową rękawiczkę na szyjkę butelki. Umieść naczynie na słońcu na 5–10 dni. Od czasu do czasu obracaj butelkę wokół własnej osi, aby równomiernie się rozgrzała i proces fermentacji przebiegał. Po zakończeniu fermentacji gumowa rękawica odpadnie.

Krok 3

Pod koniec fermentacji przecedź likier przez sito. Miąższ można wykorzystać ponownie, zalewając go wodą i dodając nową porcję cukru.

Krok 4

Powstały płyn wlać do słoików, przykryć plastikowymi pokrywkami i umieścić w chłodnym, ciemnym miejscu na miesiąc. Pod koniec naparu możesz ponownie przefiltrować likier przez gazę. Rozlać do butelek i odstawić w ciemne miejsce na kolejne 2 tygodnie.

Krok 5

Gotowy likier przelej do pięknej butelki i podawaj. Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja