Domowy gulasz jagnięcy

Domowy gulasz jagnięcy

gastronomia 15 grudnia 2013 rDomowy gulasz jagnięcy Do przepisu

Pachnący, o bogatym, jasnym smaku – to domowy gulasz jagnięcy. Gulasz jagnięcy można łatwo przygotować w zwykłym piekarniku. A w przyszłości wykorzystaj go według własnego uznania: przygotuj zupy i dania główne, przekąski i wypieki.

Złożoność: łatwo Kalorie: 1692,58 kcal/porcja Porcje: 3 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 80,19 g/147,68 g/10,07Dusząc się, marniejącPustySKŁADNIKI NA 3 PORCJE1,5 kg miazgi jagnięcej z łopatki i szyi 2 główki czosnku 200 ml oleju roślinnego 2 liście laurowe 2 łyżki. l. sól morska niejodowana świeżo zmielona ostra papryka czarna i czerwona Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Mięso pokroić na 2-3 cm kawałki, doprawić solą i pieprzem, posypać połamanym liściem laurowym. Wlać olej roślinny i przechowywać w lodówce przez 6–24 godziny.

Krok 2

Główki czosnku podziel na ząbki i obierz. Do mięsa dodać czosnek na 1 godzinę przed końcem marynowania.

Krok 3

Mięso ułożyć w słoikach razem z marynatą. Umieścić słoiki w głębokim naczyniu do pieczenia i zalać zimną wodą, tak aby zakryła je do połowy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120°C na 4 godziny. Podczas pieczenia do formy dolewać wodę. Zamknij gotowy gulasz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja