Domowa granola
Elena 20 listopada 20155,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Domowa granola to idealna opcja na śniadanie. Uzupełnij go dowolnymi owocami, jagodami lub suszonymi owocami, a każdego ranka będziesz miał nowe, ciekawe śniadanie.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 10 minutPiekarnikPieczenieŚniadaniePustyDanie główneSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpłatki owsiane – 150 gmiód – 45 golej roślinny (na przykład kokosowy) – 25 gbanan – 1 szt.cynamon – 1 łyżeczka.sól – szczyptaorzechy włoskie, migdały, płatki kokosowe, nasiona sezamu, otręby Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Zmiksuj banana.
Krok 2
Rozpuść masło i miód.
Krok 3
Posiekaj orzechy.
Krok 4
Wszystkie składniki wymieszać w misce.
Krok 5
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, ułóż granolę i włóż do piekarnika nagrzanego do 170°C.
Krok 6
Granolę należy mieszać co 10 minut.
Krok 7
Podawaj schłodzoną granolę z jogurtami i dodatkami.
UWAGA DO GOSPODARKI
Opcjonalnie możesz spróbować następujących dodatków: opcja 1 – rodzynki, daktyle, kandyzowany imbir, czekolada. Opcja 2 – kandyzowane owoce, brzoskwinie, kiwi.