Domowa fasola
Oksana Semenowa 13 grudnia 20100,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Złożoność: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 1 godzina 30 minutKuchnia rosyjskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIocet – 5 łyżek. l.czarny pieprz – do smakufasola czerwona – 0,5 kgpasta pomidorowa – 0,5 kgnatka pietruszki – 100 gsól – do smakumarchew – 0,5 kgolej roślinny – 0,3 lcebula – 0,5 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Fasolę gotujemy do połowy, marchewkę kroimy w paski, a cebulę w półpierścienie. Wymieszać fasolę, marchew, cebulę, olej, koncentrat pomidorowy. Dodać ocet, zioła, sól i czarny pieprz. Wszystko wymieszaj i postaw na umiarkowanym ogniu przez 1-1,5 godziny. Ułożyć w wysterylizowanych słoikach i zwinąć.