Do diabła z tobą: 5 pysznych przepisów na chrzan, które pomogą przetrwać zimno

Do diabła z tobą: 5 pysznych przepisów na chrzan, które pomogą przetrwać zimno

Do diabła z tobą: 5 pysznych przepisów na chrzan, które pomogą przetrwać zimno

gastronomia 07 sierpnia 20224,89 (9)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz

Nalewka chrzanowa, czyli jak potocznie nazywa się chrzan, przygotowywana jest w Rosji od prawie 400 lat. Jego głównymi składnikami są wódka (lub bimber) i oczywiście chrzan. Ale wtedy możesz puścić wodze fantazji! Oto 5 przepisów na napary chrzanowe na każdą okazję i na każdy gust: lżejsze – z imbirem, miodem i cytrusami oraz bardziej energiczne przepisy z pieprzem, jałowcem i orzeszkami pinii.

Nalewka „Wiewiórka” z orzeszkami piniowymiNalewki chrzanoweNalewka „Wiewiórka” z orzeszkami piniowymiNalewki chrzanowe

Klasyczne gówno

Jednym z najpopularniejszych przepisów na nalewkę chrzanową jest chrzan z miodem i sokiem z cytryny, który nadaje mu lekko żółtawy kolor, jasny aromat, a co najważniejsze sprawia, że ​​jest bardziej miękki i przyjemniejszy w spożyciu. Nalewka ta może służyć nie tylko jako lekarstwo na przeziębienia, ale także jako doskonały aperitif, a nawet towarzyszyć daniom mięsnym, takim jak gulasz czy grill.

Klasyczne gówno

Nalewka myśliwska

Każdy myśliwy chce wiedzieć, jak uniknąć zamarznięcia i zachorowania podczas zasadzki. Jednak jałowiec z chrzanem to doskonały trunek nie tylko dla myśliwych, ale także dla wszystkich miłośników likierów o niezwykłym, zapadającym w pamięć bukiecie. Ma smak Świąt i jednocześnie aromat zimowego lasu. Tak i nie zapomnij go posolić, będzie jeszcze smaczniejszy.

Nalewka myśliwska

Chrzan po bułgarsku

Czasami do nalewek chrzanowych dodaje się nietradycyjne składniki, na przykład paprykę. A jeśli do tej nalewki dodamy ostrą paprykę, napój nabierze nie tylko ciekawego koloru, ale także pikantnego, korzennego smaku. Nawiasem mówiąc, soczysty pieprz „odbiera” stopień nalewce, więc można pić dużo chrzanu z pieprzem. A żeby zwalczyć przeziębienie i rozgrzać chory organizm, wystarczy kilka szklanek.

Chrzan po bułgarsku

Nalewka Wiewiórka

Czy mieliście już „Wiewiórkę”? NIE? I na próżno! Nalewka ta przygotowywana jest z chrzanu z dodatkiem orzeszków piniowych i skórki pomarańczowej. Jej aromat jest szlachetny, pomarańczowo-orzechowy, a kolorem przypomina bardzo mocną herbatę lub szlachetny koniak. Najbardziej miękka i bardzo pijalna odmiana chrzanu. Nie jest wstydem zaproponować lampkę tej nalewki dziewczynie na randce.

Nalewka „Wiewiórka”

Imitacja na chrzanie

Imbir i miód to klasyczne połączenie, które często wykorzystuje się nie tylko w napojach, ale także w sosach. Aby przygotować nalewkę imbirową z chrzanem dokładnie według własnego gustu, trzeba znać jeden prosty lifehack. Jeśli pokroisz imbir i chrzan w cienkie kółka, nalewka stanie się bardziej miękka i tłusta, ale jeśli ją zetrzesz, będzie zbyt mocna, po prostu wyłupie ci oczy.

Nalewka „Pierdol się i imbir”

Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #chrzan #miód pitny #chrzan #nalewkiPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja