Dereń marynowany

Dereń marynowany

gastronomia 02 września 20091,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 175,47 kcal/porcję Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Używany: 1,63 g/0,41 g/41,56MarynowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEdereń – 1,5 kgwoda – 2,5 szklankisól – 1,5 łyżki. l.pąki goździków – 20 szt.liść laurowy – 3-4 szt.cukier – 1 szklankaocet – 100 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zrób marynatę z octu, wody, cukru i soli.

Krok 2

Dereń umyj, posortuj i za pomocą ostrej drewnianej wykałaczki wykonaj nakłucia na każdej jagodzie.

Krok 3

Jagody włóż do słoika, posyp liśćmi laurowymi i goździkami. Zalać marynatą i przechowywać w lodówce przez 10–12 dni. Następnie szczelnie zamknij. Przechowywać w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja