Do przepisu
DEP z twarogu z zieloną cebulą można podawać z prawie dowolnymi warzywami – świeżymi lub pieczonymi. Taki sos jest idealny dla pieczonych czerwonych ryb. I bardzo prosta, ale pyszna wersja przystawki: machać w sosie z twarogu, świeżo, z chrupiącą skórką, chlebem.
Złożoność: łatwo Kalorie: 109,98 KCAL/część Porcje: 4 Gotowanie: 30 min Używany: 6,09 g/8,05 g/3.05MikserBez obróbki cieplnejKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaPrzekąskaSałatkaSos/tankowanieWegetarianizm: locteriaWegetarianizmPiknikBufetSkładniki 4 porcji1 mały pakiet zielonej cebuli150 g pozbawionego tłuszczu sera twarogu50 g kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtuPołowa cytryny3 ogórki do serwowaniasól, świeżo zmielona czarna pieprz Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
W łuku wytnij białą część (nie jest potrzebna), posiekaj pióra.
Krok 2
Włóż trochę cebuli do dekoracji, resztę wbij się w blender, dodaj kwaśną śmietanę, twarogowy ser, skórkę i sok z cytryny, sól i pieprz. Grind w tłuczonych ziemniakach.
Krok 3
Pokrój ogórki wzdłuż cienkich plasterków.
Krok 4
Włóż DEP do miski, posyp pozostałą cebulą. Podawaj z kostkami posiekanymi kostkami.
Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: „Gastronon” #Cottage Cheese #yogurt #Sauce #Green Onion #Lemon #Buffet #sauces #picnic #Dinner #Lunch #Plain #Blender #deep #bez obróbki cieplnejPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych