Delikatny mus jabłkowy z wolnowaru
Tamara Szepeleva 16 sierpnia 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Przecier jabłkowy jest tak smaczny i delikatny, jak z naszego dzieciństwa. Przygotowywać!
Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 30 minutKonserwowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: OvoWegetarianizmŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 3 PORCJEjabłka 1 kgwoda 1/2 łyżki.cukier 10 łyżek. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jabłka umyj, obierz i pokrój w dowolne plasterki. Do miski szybkowaru wlej wodę, włóż jabłka, posyp cukrem i wymieszaj. Ilość cukru można dostosować do smaku, ponieważ… wiele nadal zależy od odmiany jabłek. Ustaw na dowolny tryb – 12 minut. Gotuj z zamkniętym zaworem.
Krok 2
W międzyczasie sterylizuj słoiki i pokrywki.
Krok 3
Gdy wszystko będzie gotowe, poczekaj, aż z szybkowaru wypuści parę, przełóż mieszaninę do rondla i ubijaj blenderem na gładką masę.
Krok 4
Postaw patelnię na ogniu i doprowadzaj do wrzenia (dosłownie 30 s). Przełożyć do słoików i zamknąć pokrywkami.
Krok 5
Smacznego!