Czerwona, żółta, pomarańczowa, zielona… Soczysta i chrupiąca słodka papryka! A po ugotowaniu przypomina karmel, jest miękki i delikatny, czasem nawet galaretowaty.
Kolorowe, smaczne, bardzo proste danie. I przydatne! Idealny wegetariański lunch lub kolacja. Jeśli chcesz zadowolić mięsożercę, wystarczy dodać szynkę (zgodną z zasadami zdrowej diety – suszoną).
Tagliatelle z papryką, mozzarellą i miętą
Jesteśmy do tego przyzwyczajeni curry – to coś złożonego, mięsistego, zawierającego co najmniej 15 przypraw. Ale curry są bardzo różne. To proste curry, którego przygotowanie zajmie mniej niż pół godziny.
Curry ze słodkiej papryki
Które lemoniady nie próbowaliśmy od lat! Wcześniej my – fani „Pinokia” – nawet nie pomyślelibyśmy o takich rzeczach… Doskonałym dodatkiem do Twojej kolekcji jest czerwona lemoniada słodka papryka.
Lemoniada ze słodkiej papryki z bazylią
Ten Bliski Wschód sos podobny do kaukaskiej adżiki, ale o wiele bardziej satysfakcjonujący i samowystarczalny. Jeśli chodzi o pikantność, wybierz poziom sam.
Muhamara
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #słodka papryka #pieprzPOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGI Jesteś już zarejestrowany na ? Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych