Czerwona papryka w marynacie
Mkrtich Gevondyan 23 września 20080,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 854,02 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Używany: 17,35 g/50,03 g/82,89MarynowanieKuchnia ormiańskaPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘolej roślinny – 50 gseler – 1 pęczekliść laurowy – 4 szt.woda – 1 locet winny – 2 łyżki. l.pieprz czarny – 0,5 łyżeczki.sól – do smakusłodka papryka czerwona – 1 kgcukier – 1 łyżeczka.czosnek – 1 główka Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj paprykę i usuń nasiona. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Seler umyć i pokroić na małe kawałki. Paprykę nadziewamy czosnkiem i selerem. Do wody dodać sól, cukier, liść laurowy, czarny pieprz, ocet, olej roślinny i doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie włóż nadziewane papryki do marynaty, gotuj przez 15 minut, a następnie ostudź. Rozłóż na talerzach, udekoruj selerem.