Czekoladowy mus jabłkowy

Czekoladowy mus jabłkowy

Elena Szaszkina 18 sierpnia 20155,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzCzekoladowy mus jabłkowy Do przepisu

Doskonały preparat na zimę, przydatny do nadzienia, a także jako przysmak.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzinaMikserGotowanieDusząc się, marniejącŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: laktoWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetUrodzinySKŁADNIKI NA 4 PORCJEjabłka – 1 kgkakao – 2 łyżki. l.masło – 70 gcukier – 250 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka obierz, wypestkuj, pokrój w plasterki, włóż do rondla o grubym dnie, zasyp cukrem i dodaj niewielką ilość wody. Gotuj pod przykryciem 20-30 minut.

Krok 2

Zmiksuj blenderem. Postaw patelnię na ogniu, dodaj masło i kakao, wszystko dokładnie wymieszaj, zdejmij z ognia.

Krok 3

Fajny. Puree jest gotowe! Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

To puree można przygotować z jabłek i gruszek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja