Czekoladowy mus jabłkowy
Elena Szaszkina 18 sierpnia 20155,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Doskonały preparat na zimę, przydatny do nadzienia, a także jako przysmak.
Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzinaMikserGotowanieDusząc się, marniejącŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustyWegetarianizm: laktoWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetUrodzinySKŁADNIKI NA 4 PORCJEjabłka – 1 kgkakao – 2 łyżki. l.masło – 70 gcukier – 250 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jabłka obierz, wypestkuj, pokrój w plasterki, włóż do rondla o grubym dnie, zasyp cukrem i dodaj niewielką ilość wody. Gotuj pod przykryciem 20-30 minut.
Krok 2
Zmiksuj blenderem. Postaw patelnię na ogniu, dodaj masło i kakao, wszystko dokładnie wymieszaj, zdejmij z ognia.
Krok 3
Fajny. Puree jest gotowe! Smacznego!
UWAGA DO GOSPODARKI
To puree można przygotować z jabłek i gruszek.