Cukinia z dynią piżmową, konserwowa
Kaverinan 30 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Ten rok to pierwszy rok w naszym życiu razem z ogródkiem warzywnym, przygotowywaniem posiłków i domem na wsi. Byliśmy bardzo zainspirowani! Sami zbieramy grzyby, znamy miejsca, więc zbieramy dużo grzybów. Nasze danie to wspaniałe połączenie delikatnej i lekkiej cukinii z mięsistą dynią piżmową w sosie pomidorowym.
Złożoność: przeciętny Porcje: 10 Gotowanie: 30 godz Dodać. czas: 30 godzKuchnia rosyjskaKolacjaKolacjaPustyImpreza, bufetNowy RokBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 10 PORCJIcukinia 1 kggotowany borowik 1 kgsól 1 łyżka. l.ocet 2 łyżki. l.przyprawy 1 pęczeksok pomidorowy 2 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Cukinię gotuj w soku pomidorowym na średnim ogniu przez 20-30 minut. Oddzielnie zagotuj masło w osolonej wodzie.
Krok 2
W tym czasie pasteryzujemy słoiki. Myję je, zalewam wrzątkiem od wewnątrz i z zewnątrz i napełniam pokrywki do pełna.
Krok 3
Najpierw wylewam cukinię z sokiem, następnie na wierzch kładę masło i ponownie na samą górę dodaję sok pomidorowy. Zakręcam mocno pokrywki. Słoiki odstawiamy w ciepłe miejsce pod kocem, do góry nogami, aż całkowicie ostygną. Nałożyłam go na noc. Następnie podpisuję słoik (cukinia z dynią piżmową. 25.08.16) i do piwnicy aż do zimy. Smacznego!
UWAGA DO GOSPODARKI
Masło zagotować we własnym soku w rondlu z grubym dnem.
PRZYDATNE RADY
Podczas gotowania włóż przyprawy do woreczka z gazy, a następnie je wyjmij.