Cukinia z dynią piżmową, konserwowa

Cukinia z dynią piżmową, konserwowa

Kaverinan 30 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu

Ten rok to pierwszy rok w naszym życiu razem z ogródkiem warzywnym, przygotowywaniem posiłków i domem na wsi. Byliśmy bardzo zainspirowani! Sami zbieramy grzyby, znamy miejsca, więc zbieramy dużo grzybów. Nasze danie to wspaniałe połączenie delikatnej i lekkiej cukinii z mięsistą dynią piżmową w sosie pomidorowym.

Złożoność: przeciętny Porcje: 10 Gotowanie: 30 godz Dodać. czas: 30 godzKuchnia rosyjskaKolacjaKolacjaPustyImpreza, bufetNowy RokBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 10 PORCJIcukinia 1 kggotowany borowik 1 kgsól 1 łyżka. l.ocet 2 łyżki. l.przyprawy 1 pęczeksok pomidorowy 2 l Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cukinię gotuj w soku pomidorowym na średnim ogniu przez 20-30 minut. Oddzielnie zagotuj masło w osolonej wodzie.

Krok 2

W tym czasie pasteryzujemy słoiki. Myję je, zalewam wrzątkiem od wewnątrz i z zewnątrz i napełniam pokrywki do pełna.

Krok 3

Najpierw wylewam cukinię z sokiem, następnie na wierzch kładę masło i ponownie na samą górę dodaję sok pomidorowy. Zakręcam mocno pokrywki. Słoiki odstawiamy w ciepłe miejsce pod kocem, do góry nogami, aż całkowicie ostygną. Nałożyłam go na noc. Następnie podpisuję słoik (cukinia z dynią piżmową. 25.08.16) i do piwnicy aż do zimy. Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Masło zagotować we własnym soku w rondlu z grubym dnem.

PRZYDATNE RADY

Podczas gotowania włóż przyprawy do woreczka z gazy, a następnie je wyjmij.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja