Cukinia w mielonych warzywach i soku pomidorowym

Cukinia w mielonych warzywach i soku pomidorowym

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdziałCukinia w mielonych warzywach i soku pomidorowym Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 0,00 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ100 ml oleju roślinnego100 g cebulisól0,5 łyżeczki mielony czerwony pieprzDo napełniania:cukier – 50 g12 groszków ziela angielskiego80 g korzenia pietruszki1 pęczek koperku, selera, pietruszki, lubczyku(słoiki 2-litrowe)W przypadku mięsa mielonego:1 łyżka. l. sucha papryka600 g marchewki25 ml oleju roślinnegoocet stołowy – 100 ml1 kg cukinii30 g soli80 g korzenia selera1 litr świeżo wyciśniętego soku pomidorowego Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W przypadku mięsa mielonego pokrój korzenie w krążki, a cebulę w krążki. Warzywa smażymy osobno na oleju roślinnym, następnie odsączamy olej i mieszamy. Do tej mieszanki dodaj warzywa posiekane w blenderze, a także sól i pieprz.

Krok 2

Aby wypełnić, wymieszaj sok pomidorowy z octem, solą i cukrem i gotuj przez 15 minut. na małym ogniu. Następnie dodać przyprawy i dusić jeszcze przez 1 minutę. Umyj młodą cukinię z cienką skórką, z której nie utworzyły się jeszcze nasiona, i pokrój w koła o grubości 2-3 cm. Smażyć na oleju roślinnym. W wyparzonych słoikach ułóż warstwy cukinii i posiekanych warzyw. Zalać marynatą pomidorową i sterylizować otwarte słoiki we wrzącej wodzie przez 80 minut, następnie szczelnie zamknąć.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja