Cukier waniliowy z fiołkami
gastronomia 15 grudnia 2008 Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukier – 500 gfiołkiwanilia – 2 strąki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Weź drobny cukier krystaliczny i laski wanilii (2 laski wanilii na 500 g cukru). Jeden strąk pokroić w poprzek na małe kawałki. Drugą przekrój wzdłuż na pół i zeskrob nasiona z cukrem. Cukier dokładnie wymieszać z nasionami i posiekanymi kawałkami wanilii, włożyć do słoika, a strąk przeciąć wzdłuż. Na wierzchu połóż kilka fioletowych kwiatów. Cukier będzie gotowy za 4 dni.