Cukier pomarańczowy

Cukier pomarańczowy

Rita Pirko 09 lutego 2020 r0,00Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Naturalny, pyszny, cytrusowy cukier granulowany!

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 20 minutBez obróbki cieplnejPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘcukier 150 grpomarańczowy 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj pomarańczę, następnie zalej ją wrzącą wodą. Następnie zetrzyj skórkę pomarańczową na drobnej tarce. Bardzo ważne jest, aby ostrożnie pocierać pomarańczę, aby nie dotknąć białej warstwy, ponieważ spowoduje to nieprzyjemną gorycz. Wyciśnij sok z samej pomarańczy za pomocą sokowirówki. Do przygotowania cukru pomarańczowego potrzebna będzie jedna łyżeczka tego soku.

Krok 2

Teraz wlej granulowany cukier do blendera.

Krok 3

Dodać skórkę pomarańczową i trochę soku. Zmiel wszystko w blenderze, aż masa cukrowa nabierze jednolitego żółtego koloru.

Krok 4

Następnie na papier wysypujemy pomarańczowy cukier i suszymy, od czasu do czasu mieszając. Jeśli utworzą się duże kandyzowane kawałki, należy je rozbić nożem lub szpatułką. Cukier pomarańczowy przechowuj w szczelnym pojemniku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja