Ciasto wielkanocne z kandyzowanymi owocami Precious
gastronomia 11 kwietnia 2023 r4,25 (4)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz
Jeśli jest ciasto, prawie zawsze zawiera rodzynki. Dlaczego nie udekorować wielkanocnych wypieków innymi suszonymi i kandyzowanymi owocami, a do mieszanki dodać mini bezy. Taki tort od razu zamienia się w małą szkatułkę na biżuterię, w której ukryta jest najważniejsza wartość – pachnący okruszek.
1. Przygotuj detale do dekoracji: przezroczyste kandyzowane owoce cytrusowe (jeśli były w cukrze pudrze, dokładnie je umyj, kandyzowane owoce osusz papierowymi ręcznikami), małe bezy, niesolone pistacje lub orzechy laskowe.
2. Przygotuj lukier cukrowy (przepis tutaj). Posiekaj orzechy. Pokrój kandyzowane owoce według własnego uznania.
3. Udekoruj ciasto lukrem. Aby to zrobić, nie musisz przenosić go do rękawa cukierniczego. Wystarczy nabrać łyżką lukier i wylać go na ciasto, tworząc na bokach piękne kropelki.
4. Bezpośrednio przed stwardnieniem glazury przystąp do dekorowania. Najpierw ułóż bezy, następnie kandyzowane owoce, a następnie posyp wybrane miejsca lukrem orzechami. Kulich jest gotowy.
Jako bonus przedstawiamy Państwu opcję dekoracyjną na autorski tort wielkanocny. Oczywiście taka dekoracja będzie wymagała większej ilości szczegółów, ale trzeba przyznać, że ciasto wygląda rewelacyjnie!
Tort wielkanocny udekorowany bezami, orzechami, świeżymi kwiatami i czekoladowymi detalami
Jeśli zauważysz błąd lub nieścisłość, daj nam znać. #Wielkanoc #Wielkanoc #Bezy #owoce kandyzowanePOWIĄZANE MATERIAŁYUWAGISortuj według popularności Jesteś już zarejestrowany na ? Zaloguj się lub zostaw komentarz jako gość
Brak komentarzy
Jeszcze więcej przepisów i pysznych pomysłów na naszych portalach społecznościowych