Ciasto kefirowe

Ciasto kefirowe

Rita Pirko 27 lutego 2020 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu

Ten rodzaj ciasta nadaje się do przygotowania wielu produktów: ciast, pączków, pizzy, pączków i wielu innych. Przepis jest bardzo prosty i nie zajmie dużo czasu gospodyni domowej!

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minutBez obróbki cieplnejPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmąka 300 gkefiru 250mlolej roślinny 40 mlsoda 0,5 łyżeczkicukier 1 łyżka.sól 0,5 łyżeczki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W głębokim pojemniku wymieszaj kefir ze składnikami sypkimi.

Krok 2

Wlać olej roślinny.

Krok 3

Zacznij dodawać mąkę przesianą przez sito małymi porcjami i zagniataj ciasto, wyrabiając je ręcznie przez 7-10 minut.

Krok 4

Gotowe ciasto przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 10-15 minut. Następnie możesz zrobić ciasta, pampushki i pączki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja