Ciasto kefirowe
Rita Pirko 27 lutego 2020 r(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu
Ten rodzaj ciasta nadaje się do przygotowania wielu produktów: ciast, pączków, pizzy, pączków i wielu innych. Przepis jest bardzo prosty i nie zajmie dużo czasu gospodyni domowej!
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minutBez obróbki cieplnejPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmąka 300 gkefiru 250mlolej roślinny 40 mlsoda 0,5 łyżeczkicukier 1 łyżka.sól 0,5 łyżeczki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
W głębokim pojemniku wymieszaj kefir ze składnikami sypkimi.
Krok 2
Wlać olej roślinny.
Krok 3
Zacznij dodawać mąkę przesianą przez sito małymi porcjami i zagniataj ciasto, wyrabiając je ręcznie przez 7-10 minut.
Krok 4
Gotowe ciasto przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 10-15 minut. Następnie możesz zrobić ciasta, pampushki i pączki.