Chutney wiśniowy

Chutney wiśniowy

Alsou Muftakhova 30 lipca 2015 r4,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzChutney wiśniowy Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 367,48 kcal/porcja Porcje: 8 Gotowanie: 2 godziny Dodać. czas: 30 minut Używany: 3,41 g/1,64 g/84,68GotowanieKolacjaKolacjaPustySos/dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetPiknikSKŁADNIKI NA 8 PORCJIwiśnia – 2,5 kgcebula (najlepiej czerwona) – 3 szt. (duży)czosnek – 4-5 ząbkówbrązowy cukier – 360 gramówocet (jabłkowy, czerwone wino) – 1,5 szklankisól – 3 łyżeczki.Świeżo zmielony czarny pieprz – 2 łyżeczki.cynamon – 1 łyżeczka.imbir – 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz wiśnie. Cebulę pokroić w cienkie paski. Drobno posiekaj czosnek.

Krok 2

Do dużego rondla wlać ocet, dodać cukier i podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Dodać wiśnie, cebulę, czosnek, sól, zagotować, zmniejszyć ogień, dodać pozostałe przyprawy i gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 1 -1,5 godziny. Następnie rozlać do słoików i odstawić na 2 tygodnie w chłodne miejsce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja