Chutney jabłkowo-pomarańczowy

Chutney jabłkowo-pomarańczowy

Marina 25 sierpnia 2016 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzepis na chutney jabłkowo-pomarańczowyChutney jabłkowo-pomarańczowyPrzepis na chutney jabłkowo-pomarańczowyChutney jabłkowo-pomarańczowy Do przepisu

Chutney ma jabłkowo-pomarańczowy smak z pikantnymi nutami imbiru. Doskonale komponuje się z różnymi serami mlecznymi i deserami.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Dodać. czas: 15 minutGotowanieDusząc się, marniejącPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘobrane jabłka 1,2 kgpomarańcze 2 szt.rodzynki (opcjonalnie) 130 gocet jabłkowy 150 mlcukier 150 grsok pomarańczowy 120 mlwoda 100mlkoniak 2 łyżki. l.imbir 1/2 łyżeczki.kurkuma 1/2 łyżeczki.mielone kwiaty gałki muszkatołowej – makis 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obrane jabłka i pomarańcze pokroić w plasterki. Owoce posyp octem, dodaj rodzynki i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Krok 2

Dodać cukier, sok pomarańczowy, wodę i gotować, ciągle mieszając, przez 40 minut. na średnim ogniu.

Krok 3

Wlać koniak, jeśli to możliwe dodać kwiaty makisu, imbir, kurkumę i wszystko dobrze wymieszać. Gotowy chutney doskonale komponuje się z serem feta oraz różnymi deserami. Przechowywać w chłodnym miejscu, w szczelnym pojemniku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja