Chrzan z malinami
gastronomia 19 lutego 2013 r5,00 (1)WskaźnikRatowaćUdziałnieokreślonyKomentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 15 minutPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 6 PORCJI200 g korzenia chrzanu200 g mrożonych malin70 g cukru1 łyżka. l. naturalny ocet jabłkowy Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Obierz korzeń chrzanu i zetrzyj go na drobnej tarce lub zmiel w maszynce do mięsa. Rozmrozić maliny.
Krok 2
Wymieszaj jagody z chrzanem, dodaj 70 g cukru i 1 łyżkę. l. ocet jabłkowy. Dokładnie wymieszaj i podawaj do mięs, białych ryb i owoców morza.