Chrzan jabłkowy
gastronomia 23 października 2009(2)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 42,09 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 15 minut Używany: 0,41 g/1,18 g/7,24PrzekąskaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIwoda – 2 łyżki. l.jabłko – 4 szt.świeżo starty chrzan – 3 łyżki. l.cukier – 1 łyżeczka.sok z cytryny – 1 łyżeczka.otarta skórka z 0,5 cytrynymasło – 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Jabłka obierz i grubo posiekaj, usuwając rdzeń. Włóż do rondelka, dodaj odrobinę wody, dodaj skórkę z cytryny i cukier. Gotuj na małym ogniu do miękkości. Niech lekko ostygnie.
Krok 2
Jabłka włóż do blendera i zmiksuj.
Krok 3
Mieszankę jabłkową wymieszaj z chrzanem i sokiem z cytryny. Fajny. Jeśli chcesz podać chrzan jabłkowy na ciepło, dodaj do niego masło. Chrzan można podawać do mięs, kiełbasek czy ryb.