Chrzan jabłkowy

Chrzan jabłkowy

gastronomia 23 października 20095.00(2)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 42,09 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 15 minut Używany: 0,41 g/1,18 g/7,24PrzekąskaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIwoda – 2 łyżki. l.jabłko – 4 szt.świeżo starty chrzan – 3 łyżki. l.cukier – 1 łyżeczka.sok z cytryny – 1 łyżeczka.otarta skórka z 0,5 cytrynymasło – 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Jabłka obierz i grubo posiekaj, usuwając rdzeń. Włóż do rondelka, dodaj odrobinę wody, dodaj skórkę z cytryny i cukier. Gotuj na małym ogniu do miękkości. Niech lekko ostygnie.

Krok 2

Jabłka włóż do blendera i zmiksuj.

Krok 3

Mieszankę jabłkową wymieszaj z chrzanem i sokiem z cytryny. Fajny. Jeśli chcesz podać chrzan jabłkowy na ciepło, dodaj do niego masło. Chrzan można podawać do mięs, kiełbasek czy ryb.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja