Chkmeruli w ten sam sposób

Do przepisu

Chkmeruli to kurczak gotowany w sosie czosnkowym. Istnieje kilka przepisów na gotowanie oszustwa, które różnią się nieznacznie między sobą. Dotyczy to głównie sosu, który można wytwarzać na podstawie mleka, śmietany lub śmietany. Spróbuj użyć kremu: zmiękczą ciśnienie czosnku, a kurczak jest soczysty i wcale nie ostry.

Złożoność: łatwo Porcje: 4SmażenieNa patelniKuchnia gruzińskaKuzynowa kuchnia kaukaskaKolacjaKolacjaDrugi kursGłówne danieKurczak TubelWegetarianizmSkładniki 4 porcjiCornishon z kurczaka – 4 szt.olej roślinny – 80 gCinza – 60 gDo sosu:krem 33% – 650 mlogrodzenie – 2 gCzosnek – 15 g Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekranKliknij, aby ekran nie był zdenerwowany podczas gotowania. Ekran powróci do zwykłego trybu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu funkcji

Krok 1

Smaż kurczaki pod prasą, aż złota skorupa w oleju przez 10-15 minut z każdej strony. Pokrój każdego kurczaka na 6 części.

Krok 2

Przygotuj sos. Podgrzej i gotuj krem ​​na średnim ogniu, mieszając przez 5 minut. Dodaj czosnek, sól i przyprawy, odcedź małe sito.

Krok 3

Połóż kurczaka na gorącym, porcjanym glinianym kształcie i wlej sos. Udekoruj kolendrą.

PRZY OKAZJI

Przepis został dostarczony przez Dmitrija Shakaryana, szefa kuchni restauracji Coffeeman, Soczi.

Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: usługa prasowa restauracji #Cream #Chicken #Vegetable Oil #Sauce #Kinza #Caucasian Duść #Georgian DyisinePodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja