Chipsy z selera i marchwi

Chipsy z selera i marchwi

gastronomia 27 maja 2011 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarzChipsy z selera i marchwi Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 15 minutPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIolej roślinny – 300 mlseler (korzeń) – 100 gduże marchewki – 3 szt.sól – do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Seler i marchewkę obierz, seler pokrój w cienkie plasterki, a marchewkę w cienkie kółka.

Krok 2

Warzywa zalać wrzącą wodą i pozostawić na 4 minuty. Odcedzić, osuszyć, posypać solą i pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej oliwę w rondlu i smaż seler i marchewkę, każdą po 4-5 minut, aż uzyskają złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i układać na papierowym ręczniku. Stosując tę ​​samą technologię, można przygotować tradycyjne chipsy ziemniaczane, a także buraki, daikon, rzepę, pasternak i rutabagę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja