Chipsy z bakłażana
gastronomia 17 stycznia 2008(3)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 288,58 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 15 minut Używany: 4,70 g/17,58 g/27,73PrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 4 PORCJIolej roślinnybakłażan – 4 równosólmąka – 100 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Bakłażany pokroić w cienkie plasterki, posolić, ułożyć pomiędzy warstwami ręczników papierowych i położyć na nich ciężarek. Gdy bakłażany puszczą sok, wyjąć plastry, osuszyć, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości. Ułóż na serwetkach i poczekaj, aż nadmiar tłuszczu odcieknie.