Chipsy jabłkowe
Olga Wołodina 25 sierpnia 20154,60 (5)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Zrób więcej tych chipsów, wszyscy je pokochają! Lekkie, chrupiące, o aromacie cynamonu…
Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 10 minutPiekarnikPieczeniePopołudniowa przekąskaPustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 2 PORCJEJabłka – 10 szt.Cukier – 1 łyżka. l.Mielony cynamon – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Wymieszaj cukier i cynamon i napełnij solniczkę mieszanką.
Krok 2
Umyj jabłka i usuń rdzenie za pomocą specjalnego urządzenia.
Krok 3
Jabłka pokroić w cienkie plasterki o grubości 2 mm, ułożyć w jednej warstwie na blasze wyłożonej papierem, posypać cukrem cynamonowym.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 100 stopni, włóż blachę do pieczenia z frytkami i piecz przez 30-40 minut.
Krok 5
Cieszyć się! Niech zawsze będzie lato!
PRZYDATNE RADY
Nie zostawiaj kawałków na papierze, dopóki całkowicie nie ostygną; mogą się przykleić i być trudne do usunięcia.