Chipsy jabłkowe

Chipsy jabłkowe

Olga Wołodina 25 sierpnia 20154,60 (5)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGotowanie chipsów jabłkowychChipsy jabłkowePrzepis na chipsy jabłkoweGotowanie chipsów jabłkowychChipsy jabłkowe Do przepisu

Zrób więcej tych chipsów, wszyscy je pokochają! Lekkie, chrupiące, o aromacie cynamonu…

Złożoność: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 10 minutPiekarnikPieczeniePopołudniowa przekąskaPustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 2 PORCJEJabłka – 10 szt.Cukier – 1 łyżka. l.Mielony cynamon – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wymieszaj cukier i cynamon i napełnij solniczkę mieszanką.

Krok 2

Umyj jabłka i usuń rdzenie za pomocą specjalnego urządzenia.

Krok 3

Jabłka pokroić w cienkie plasterki o grubości 2 mm, ułożyć w jednej warstwie na blasze wyłożonej papierem, posypać cukrem cynamonowym.

Krok 4

Rozgrzej piekarnik do 100 stopni, włóż blachę do pieczenia z frytkami i piecz przez 30-40 minut.

Krok 5

Cieszyć się! Niech zawsze będzie lato!

PRZYDATNE RADY

Nie zostawiaj kawałków na papierze, dopóki całkowicie nie ostygną; mogą się przykleić i być trudne do usunięcia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja