Buraki botvini z kalmarską

Do przepisu

Stare danie z kuchni rosyjskiej – buraki boutvino – było zwykle podawane z rybą lub rakiem. Proponujemy użycie nie mniej zwinnej kałamarnicy do szybkiej zupy.

Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 1 H 39 minBez obróbki cieplnejChłodzenieKuchnia rosyjskaKolacjaBotvinyaKwasZupaSkładniki 6 porcji1 l białego kvass2 przeciętne młode buraki z wierzchołkami4 Średni chrupiący ogórek1 czerwona słodka żarówka300 g filetów kalmarskich3 gotowane jajka3 łyżki. L. Ocet czerwonego winaCukier, sól, czarny pieprzkwaśny śmietana i kremowy chrzan do serwowania Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekranKliknij, aby ekran nie był zdenerwowany podczas gotowania. Ekran powróci do zwykłego trybu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu funkcji

Krok 1

Wytnij szczyty buraków i zapisz. Opłucz buraki i owinąć folią, piec w 200 ° C, 40-50 minut. Napełnij go zimną wodą, ostudź, obieraj i pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Obierz czerwoną cebulę i pokrój w najcieńszych piór. Polać ocet wina, sezon 1 łyżeczka. sól i 1 łyżeczka. Cukier, pieprz i pozwól mu zaparzyć przez 30 minut.

Krok 3

Wymieszaj buraki i cebulę wraz z marynatą z Kvass, solą, włóż lodówkę na 20 minut.

Krok 4

Pokrój ogórki jako słomki jak buraki, trochę solą. Obierz jaja i pokrój na pół. Opuść wierzch w wrzącą wodę przez 40-50 sekund, a następnie wysuszyć i cienko pokrój.

Krok 5

Wyjmij cienką warstwę w filecie kalmary, pokrój filet cienkimi paskami, solą, wlej stromą wrzącą wodą, pozostaw na 5 minut, wyrzuć kalmarę na durszlur.

Krok 6

Włóż kalmary, ogórki i wierzchołki w płytkach. Wlać kvass burakami i cebulą, ułóż jajka na wierzchu. Podawaj z kwaśną śmietaną i kremowym chrzanem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja