Do przepisu
Stare danie z kuchni rosyjskiej – buraki boutvino – było zwykle podawane z rybą lub rakiem. Proponujemy użycie nie mniej zwinnej kałamarnicy do szybkiej zupy.
Złożoność: łatwo Porcje: 6 Gotowanie: 1 H 39 minBez obróbki cieplnejChłodzenieKuchnia rosyjskaKolacjaBotvinyaKwasZupaSkładniki 6 porcji1 l białego kvass2 przeciętne młode buraki z wierzchołkami4 Średni chrupiący ogórek1 czerwona słodka żarówka300 g filetów kalmarskich3 gotowane jajka3 łyżki. L. Ocet czerwonego winaCukier, sól, czarny pieprzkwaśny śmietana i kremowy chrzan do serwowania Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
Wytnij szczyty buraków i zapisz. Opłucz buraki i owinąć folią, piec w 200 ° C, 40-50 minut. Napełnij go zimną wodą, ostudź, obieraj i pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Obierz czerwoną cebulę i pokrój w najcieńszych piór. Polać ocet wina, sezon 1 łyżeczka. sól i 1 łyżeczka. Cukier, pieprz i pozwól mu zaparzyć przez 30 minut.
Krok 3
Wymieszaj buraki i cebulę wraz z marynatą z Kvass, solą, włóż lodówkę na 20 minut.
Krok 4
Pokrój ogórki jako słomki jak buraki, trochę solą. Obierz jaja i pokrój na pół. Opuść wierzch w wrzącą wodę przez 40-50 sekund, a następnie wysuszyć i cienko pokrój.
Krok 5
Wyjmij cienką warstwę w filecie kalmary, pokrój filet cienkimi paskami, solą, wlej stromą wrzącą wodą, pozostaw na 5 minut, wyrzuć kalmarę na durszlur.
Krok 6
Włóż kalmary, ogórki i wierzchołki w płytkach. Wlać kvass burakami i cebulą, ułóż jajka na wierzchu. Podawaj z kwaśną śmietaną i kremowym chrzanem.