Bułka tarta
Rita Pirko 07 stycznia 2019 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Po co kupować bułkę tartą, skoro można ją zrobić w domu.
Złożoność: łatwo Porcje: 400 Gotowanie: 30 minutPiekarnikSuszenie, suszeniePustySKŁADNIKI NA 400 PORCJIbochenek 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Weź bochenek i pokrój go w małe kostki. Powstałe kostki ułóż na blasze do pieczenia i równomiernie rozłóż kawałki bochenka na całym obwodzie.
Krok 2
Następnie włóż blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180°C i susz kawałki bochenka przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż uzyskają złoty kolor. Gotowe, rumiane krakersy połóż na drewnianej desce i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 3
Aby zrobić bułkę tartą, potrzebujemy blendera. Umieść w nim pierwszą małą porcję krakersów i zmiel na kruszonkę. Wlać gotową bułkę tartą do dowolnego pojemnika. Następnie pozostałe krakersy włóż porcjami do blendera i zmiel.
Krok 4
Gotową bułkę tartą przechowuj w pojemniku z zamkniętą pokrywką.