Bułka tarta

Bułka tarta

Rita Pirko 07 stycznia 2019 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzPrzepis na bułkę tartąBułka tartaPrzygotowanie bułki tartejPrzepis na bułkę tartąBułka tarta Do przepisu

Po co kupować bułkę tartą, skoro można ją zrobić w domu.

Złożoność: łatwo Porcje: 400 Gotowanie: 30 minutPiekarnikSuszenie, suszeniePustySKŁADNIKI NA 400 PORCJIbochenek 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Weź bochenek i pokrój go w małe kostki. Powstałe kostki ułóż na blasze do pieczenia i równomiernie rozłóż kawałki bochenka na całym obwodzie.

Krok 2

Następnie włóż blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180°C i susz kawałki bochenka przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż uzyskają złoty kolor. Gotowe, rumiane krakersy połóż na drewnianej desce i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Aby zrobić bułkę tartą, potrzebujemy blendera. Umieść w nim pierwszą małą porcję krakersów i zmiel na kruszonkę. Wlać gotową bułkę tartą do dowolnego pojemnika. Następnie pozostałe krakersy włóż porcjami do blendera i zmiel.

Krok 4

Gotową bułkę tartą przechowuj w pojemniku z zamkniętą pokrywką.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja