Bułgarskie ogórki

Bułgarskie ogórki

OZornik 15 sierpnia 2020 r0,00Dodaj do ulubionychUdziałBułgarskie ogórkiBułgarskie ogórkiBułgarskie ogórkiBułgarskie ogórki Do przepisu

Ogórki wychodzą bardzo chrupiące, słodkie i pikantne. Od kilku lat robię ogórki według tego przepisu. Ogórki dobrze znoszą temperaturę pokojową, nie tracąc przy tym swojej chrupkości, soczystości i słodyczy.

Złożoność: łatwo Kalorie: 92,75 kcal/porcja Porcje: 10 Gotowanie: 1 godzina Używany: 0,50 g/0,16 g/21,24Kuchnia bułgarskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIogórki 1200 gząbki czosnku 6 szt.ziele angielskie 10 gpieprz czarny 10 gliście porzeczki i chrzanu, łącznie 10-12 szt.ostra papryka 1 szt.ocet 9% 500 gwoda 1,3 lcukier 130 grsól 60 grparasole koperkowe 1 pęczek(-i) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ogórki myjemy i odcinamy końcówki ogórków.

Krok 2

Do wysterylizowanych słoików wkładamy czosnek, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu, koper, liście chrzanu i porzeczki, ostrą paprykę. Możesz dodać nasiona gorczycy według gustu każdego.

Krok 3

Wlać 500 g do małego rondla. ocet 9%, podgrzewać aż będzie gorący, ale nie do wrzenia! Ogórki zanurzać partiami w gorącym occie, przytrzymać ogórki przez 30 sekund i wyjąć.

Krok 4

Po occie włóż korniszony do słoików z przyprawami.

Krok 5

Ogórki napełnij gorącą solanką, zwiń i przykryj, aby były ciepłe. Solanka: Dodałam 130 gramów na 1 litr 300 ml wody. cukier i 60 gr. sól. Doprowadzić do wrzenia i zalać ogórki gorącą solanką. Ta solanka jest przeznaczona na 1 kg 200 g. korniszony. Solanka powinna być słodka. Jeżeli ogórków jest więcej to powinno być też więcej solanki, następnie dostosuj smak zalewy do swoich upodobań.

Krok 6

Ogórki są bardzo chrupiące i smaczne. Smacznego.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja