Bruschetta z guacamole z awokado i krewetkami

Do przepisu

Awokado i krewetki to harmonijne połączenie dwóch produktów, które doskonale komponuje się z różnymi potrawami. Włoska bruschetta z krewetkami i guacamole z awokado jest tego doskonałym przykładem.

Złożoność: łatwo Kalorie: 915,66 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 30 minut Używany: 15,63 g/78,82 g/34,83MikserKuchnia włoskaKolacjaKolacjaKanapkaGuacamolePrzekąskaCiabattaWegetarianizm: Ściśle8 marcaNa świątecznym stoleBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJIciabatta – 160 gświeże krewetki – 120 goliwa z oliwek – 24 gsól – 4 gpieprz czarny – 0,4gświeża cytryna – 2 gzielona cebula – 24 gszpinak – 40 gpomidory – 60 gGuacamole z awokado – 200 gNa guacamole: dojrzałe owoce awokado – 4 szt.limonka – 2 szt.sól – 8 gśmietana – 4 łyżki.Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia – 6 łyżek. l.świeżo zmielony czarny pieprz – 2 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Na krem ​​guacamole: przetnij awokado wzdłuż, wokół pestki. Awokado przekrój wzdłuż wzdłuż pestki. Obróć połówki awokado tak, aby jedna z nich oddzieliła się od siebie. Za pomocą łyżki oddziel miąższ awokado od skórki. Natychmiast polej awokado sokiem z limonki lub cytryny, aby miąższ nie ściemniał. Awokado włóż do blendera i zmiksuj. Wyciśnij resztę soku z limonki lub cytryny. Dodaj sól do smaku. Na tym etapie do blendera dodaj śmietanę, oliwę z oliwek i czarny pieprz. Sos ucierać jeszcze przez pół minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 2

Przygotuj warzywa i zioła: pokrój zieloną cebulę w krążki, rozerwij szpinak, drobno posiekaj pomidory.

Krok 3

Krewetki zalać wrzątkiem na 20 sekund, następnie skropić sokiem z cytryny. Dodać oliwę, zieloną cebulę, szpinak, pomidory, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.

Krok 4

Ciabattę osusz (można do tego użyć piekarnika lub tostera), na wierzch ułóż guacamole, następnie krewetki i zioła. Podawaj bruschettę na drewnianej desce.

PRZY OKAZJI

Przepis udostępniony przez Wiktora Apasiewa, szefa kuchni kawiarni-restauracji Rukkola.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja