Do przepisu
Sos sojowy i olej sezamowy stworzyły danie w stylu azjatyckim. Brokuły z wędzonym łososiem możesz podawać jako sałatkę lub danie główne.
Złożoność: łatwo Porcje: 4PalenieDla paryKolacjaKolacjaDrugie daniePrzekąskaDanie główneSałatkaWegetarianizm: pescetarianizmWegetarianizmNa świątecznym stoleNowy RokSKŁADNIKI NA 4 PORCJI600 g brokułów200 g filetu z łososia wędzonego na gorąco2 łyżki l. sos sojowy1 łyżeczka olej sezamowy1 łyżka. l. ocet ryżowy1 łyżeczka Miód2 łyżki l. nasiona lnu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Brokuły podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę o boku 1 cm. Gotować na parze przez 3-5 minut: powinno stać się bardziej miękkie, ale pozostać chrupiące.
Krok 2
Miąższ łososia podzielić na małe kawałki i wymieszać z brokułami.
Krok 3
Wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet i miód. Tą mieszanką doprawiamy brokuły, przekładamy do misek i posypujemy siemieniem lnianym.