Brokuły na parze z wędzonym łososiem

Do przepisu

Sos sojowy i olej sezamowy stworzyły danie w stylu azjatyckim. Brokuły z wędzonym łososiem możesz podawać jako sałatkę lub danie główne.

Złożoność: łatwo Porcje: 4PalenieDla paryKolacjaKolacjaDrugie daniePrzekąskaDanie główneSałatkaWegetarianizm: pescetarianizmWegetarianizmNa świątecznym stoleNowy RokSKŁADNIKI NA 4 PORCJI600 g brokułów200 g filetu z łososia wędzonego na gorąco2 łyżki l. sos sojowy1 łyżeczka olej sezamowy1 łyżka. l. ocet ryżowy1 łyżeczka Miód2 łyżki l. nasiona lnu Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Brokuły podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę o boku 1 cm. Gotować na parze przez 3-5 minut: powinno stać się bardziej miękkie, ale pozostać chrupiące.

Krok 2

Miąższ łososia podzielić na małe kawałki i wymieszać z brokułami.

Krok 3

Wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet i miód. Tą mieszanką doprawiamy brokuły, przekładamy do misek i posypujemy siemieniem lnianym.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja