Benedykta z jogurtem i gorącym masłem

Benedykta z jogurtem i gorącym masłem

Dmitrij Szurszakow 16 czerwca 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzBenedykta z jogurtem i gorącym masłem Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 40 minutPustyPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘjajka 2 szt.Jogurt grecki 70 gtosty 1 sztukaolej pikantny 20 goliwa z oliwek 15 gpieprz cayenne 7 gwędzona papryka 3 gSałatka z ogórka i suluguni 60 gogórek 30 gsuluguni 10 gśmietana 10 gczosnek 5 grkolendra 2 gzielone chili 3 gburaki kiszone 15 gburaki 15 gkremowo-balsamiczny 10 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Buraki pieczemy w folii z dodatkiem oliwy w temperaturze 180°C przez półtorej godziny, następnie marynujemy w kremie balsamicznym. Na patelni podsmaż tosty z chleba zbożowego.

Krok 2

Aby przygotować jajka sadzone, za pomocą trzepaczki zalej wrzącą wodą lejek i ostrożnie rozbij dwa jajka, gotuj przez 3-4 minuty.

Krok 3

Zetrzyj ogórek z serem suluguni i dopraw kwaśną śmietaną.

Krok 4

Na talerzu ułóż sałatkę z ogórków i sera, pokrojone w kostkę buraki kiszone, 2 jajka sadzone, posmaruj gorącym masłem i jogurtem greckim.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja