Barszcz ukraiński z pampushkami

Do przepisu

Trudno odmówić dobrego, sytego barszczu ukraińskiego, a nawet pączków. I nie jest to konieczne. Wystarczy go wziąć i ugotować dokładnie według kanonu: z podsmażonymi pomidorami i burakami, ziemniakami i fasolką, dodając na sam koniec łyżkę domowego smalcu zmielonego w maszynce do mięsa.

Złożoność: łatwo Kalorie: 365,00 kcal/porcja Porcje: 8 Używany: 21,52 g/22,14 g/21,23Maszynka do mięsaGotowaniePrażenieNa patelniKuchnia rosyjskaKuchnia ukraińskaKolacjaBarszczZupaBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 8 PORCJIMostek wołowy – 700 gCebula (do gotowania) – 1 szt.Marchew (do gotowania) – 1 szt.Cebula (do smażenia) – 80 gMarchew (do smażenia) – 80 gZiemniaki – 300 gKapusta biała -200 gFasola biała olbrzymia – 70 gBurak – 300 gSmalec – 70 gCzosnek – 3-4 ząbkiPrzecier pomidorowy – 50 gSos czosnkowy – czosnek, koper, woda do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Bulion wołowy gotujemy: nie oddzielamy mięsa od kości, doprowadzamy do wrzenia, usuwamy pianę, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu około 40 minut.

Krok 2

Cebulę i marchewkę pokroić, podsmażyć na suchej patelni i dodać do bulionu. Kontynuuj gotowanie bulionu przez około 2,5 godziny. Następnie dodaj liść laurowy i zdejmij bulion z ognia.

Krok 3

Oddziel mięso od kości i pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Do przygotowanego bulionu dodaj ziemniaki i gotuj, aż będą w połowie ugotowane.

Krok 5

Fasolę płuczemy, gotujemy na osobnej patelni do połowy ugotowanej, odcedzamy wodę, dodajemy do barszczu i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 6

Posiekaj kapustę i dodaj do zupy.

Krok 7

Podsmaż cebulę i marchewkę i dodaj do zupy.

Krok 8

Smażyć buraki z koncentratem pomidorowym.

Krok 9

Gdy bulion się zagotuje, dodaj podsmażone buraki.

Krok 10

Surowy, niesolony smalec zmiel przez maszynkę do mięsa z czosnkiem i dodaj do przygotowanego barszczu. Barszcz podawać z kwaśną śmietaną, pampushkami i sosem czosnkowym.

PRZY OKAZJI

Przepis udostępniony przez Elenę Nikiforovą, szefową kuchni restauracji Shinok.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja