Banan w chlebie pita na patelni

Banan w chlebie pita na patelni

Olga Siutkina 07 kwietnia 2022 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzBanan w chlebie pita na patelni Do przepisu

Nie zastanawiaj się dwa razy, co dać dziecku na przekąskę w szkole lub co włożyć do jego lunchboxa. Przygotuj to danie z dojrzałego banana – banan w chlebie pita na patelni.

Złożoność: łatwo Kalorie: 486,90 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 15 minut Używany: 26,29 g/5,22 g/81,83DeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 banan100 g twarogucukier według uznaniapita Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Banana rozgnieć widelcem i wymieszaj z serkiem wiejskim w proporcji około 1:1. Jeśli chcesz, możesz dodać cukier, ale jeśli banan jest dojrzały i słodki, możesz się bez niego obejść.

Krok 2

Cienki chleb pita pokroić w paski lub prostokąty. Zawiń w trójkątną kopertę lub zwiń jak sajgonkę.

Krok 3

Smażyć na maśle na złoty kolor.

PRZY OKAZJI

Banan z kropelkami czekolady lub kawałkami mlecznej i białej czekolady, kawałkami marmolady – to wszystko może stać się nadzieniem do bułek z bananami w chlebie pita. Smażymy analogicznie jak z nadzieniem bananowo-twarogowym.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja