Banan w chlebie pita na patelni
Olga Siutkina 07 kwietnia 2022 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Nie zastanawiaj się dwa razy, co dać dziecku na przekąskę w szkole lub co włożyć do jego lunchboxa. Przygotuj to danie z dojrzałego banana – banan w chlebie pita na patelni.
Złożoność: łatwo Kalorie: 486,90 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 15 minut Używany: 26,29 g/5,22 g/81,83DeserSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 banan100 g twarogucukier według uznaniapita Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Banana rozgnieć widelcem i wymieszaj z serkiem wiejskim w proporcji około 1:1. Jeśli chcesz, możesz dodać cukier, ale jeśli banan jest dojrzały i słodki, możesz się bez niego obejść.
Krok 2
Cienki chleb pita pokroić w paski lub prostokąty. Zawiń w trójkątną kopertę lub zwiń jak sajgonkę.
Krok 3
Smażyć na maśle na złoty kolor.
PRZY OKAZJI
Banan z kropelkami czekolady lub kawałkami mlecznej i białej czekolady, kawałkami marmolady – to wszystko może stać się nadzieniem do bułek z bananami w chlebie pita. Smażymy analogicznie jak z nadzieniem bananowo-twarogowym.