Bakłażany w sosie pomidorowym na zimę
Anna Gomon 15 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Całkowicie samowystarczalna przekąska. Dużym plusem jest to, że można go długo przechowywać.
Złożoność: łatwo Porcje: 1KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘsok pomidorowy 2 lbakłażany 2 kgpapryka 1 kgcebula 1 kgostra papryka 1 szt.główka czosnku 1 szt.Ocet 9% 100 mlsól 2 łyżki. l.cukier 100 grolej roślinny 500 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Bakłażany pokroić w kostkę, paprykę w paski, cebulę w półpierścienie, ostrą paprykę i czosnek posiekać.
Krok 2
Gotuj sok pomidorowy przez 10 minut.
Krok 3
Umieść w nim warzywa i sól. Gotuj przez około 30 minut. Nic nie powinno zmienić się w papkę.
Krok 4
Dodaj olej i ocet i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 5
Gorące włóż do wysterylizowanych słoików i zamknij pokrywkami.