Bakłażany w sosie pomidorowym na zimę

Bakłażany w sosie pomidorowym na zimę

Anna Gomon 15 września 2016 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGotowanie bakłażanów w sosie pomidorowym na zimęBakłażany w sosie pomidorowym na zimęGotowanie bakłażanów w sosie pomidorowym na zimęBakłażany w sosie pomidorowym na zimę Do przepisu

Całkowicie samowystarczalna przekąska. Dużym plusem jest to, że można go długo przechowywać.

Złożoność: łatwo Porcje: 1KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘsok pomidorowy 2 lbakłażany 2 kgpapryka 1 kgcebula 1 kgostra papryka 1 szt.główka czosnku 1 szt.Ocet 9% 100 mlsól 2 łyżki. l.cukier 100 grolej roślinny 500 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Bakłażany pokroić w kostkę, paprykę w paski, cebulę w półpierścienie, ostrą paprykę i czosnek posiekać.

Krok 2

Gotuj sok pomidorowy przez 10 minut.

Krok 3

Umieść w nim warzywa i sól. Gotuj przez około 30 minut. Nic nie powinno zmienić się w papkę.

Krok 4

Dodaj olej i ocet i gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 5

Gorące włóż do wysterylizowanych słoików i zamknij pokrywkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja