Awokado faszerowane sałatką z kraba

Do przepisu

Awokado faszerowane sałatką z kraba to wspaniała przystawka na świąteczny stół. A łyżka czerwonego kawioru jest jak wisienka na torcie: idealna dekoracja i smaczny dodatek do „łódki” z sałatką z krabów.

Złożoność: łatwo Kalorie: 382,85 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 30 minut Używany: 7,55 g/30,59 g/19,67KolacjaKolacjaPrzekąskaSałatka8 marcaWalentynkiUrodzinyKarnawałNa świątecznym stoleNowy RokBoże NarodzenieRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJI100 g mięsa kraba2 awokado3-4 suszone pomidorygarść zielonej bazylii1 papryczka chilisok z połowy cytryny3 łyżki l. okruchy świeżego białego chleba1 łyżka. l. Musztarda Dijon2 łyżki l. oliwa z oliweksól do smaku2–3 łyżeczki czerwony kawior do dekoracji Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Drobno posiekaj suszone pomidory. Liście bazylii pokroić w paski (4 listki zachować do dekoracji).

Krok 2

Usuń nasiona z chili i pokrój w cienkie plasterki. Podziel mięso kraba na włókna. Na suchej patelni podsmaż bułkę tartą na złoty kolor.

Krok 3

Awokado przekrój na pół i usuń pestkę. Łyżką wydrąż miąższ (skórkę zachowaj). Miąższ przełóż do miski, rozgnieć i skrop sokiem z cytryny.

Krok 4

Wymieszaj awokado ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Posmakuj i jeśli to konieczne, dodaj sól.

Krok 5

Powstałą mieszanką napełnij połówki awokado, ułóż na talerzu, udekoruj kawiorem i listkami bazylii. Przed podaniem schłodzić.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja