Asortyment zielony

Asortyment zielony

gastronomia 11 sierpnia 20104.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałAsortyment zielonyAsortyment zielony Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEsól – 400 gnatka pietruszki – 600 g duża słodka papryka – 1 szt.seler – 400 gkoperek – 600 gczerwona ostra papryczka chili – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Drobno posiekaj wszystkie warzywa (łodygi są najmniejsze).

Krok 2

Paprykę obieramy z nasion i szypułek, miąższ kroimy drobno.

Krok 3

W dużej misce dokładnie wymieszaj paprykę i zioła. Dodaj sól i ponownie dobrze wymieszaj.

Krok 4

Umieścić mieszaninę szczelnie w wysterylizowanych słoikach, przykryć papierem i zawiązać.

Krok 5

Asortyment będzie gotowy za 2 tygodnie. Przechowywać w lodówce.

UWAGA DO GOSPODARKI

Wskazówka dotycząca artykułów spożywczych W ten sposób można marynować dowolne warzywa, z wyjątkiem być może rozmarynu i oregano – smak jest bardzo ciężki. Spróbuj kisić osobno: czosnek niedźwiedzi, kolendra, cebula dymka, szczypiorek, młoda pokrzywa, rzeżucha, szczypiorek, rukola

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja