Asortyment zielony
gastronomia 11 sierpnia 2010(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 2 Gotowanie: 1 godzinaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEsól – 400 gnatka pietruszki – 600 g duża słodka papryka – 1 szt.seler – 400 gkoperek – 600 gczerwona ostra papryczka chili – 1 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Drobno posiekaj wszystkie warzywa (łodygi są najmniejsze).
Krok 2
Paprykę obieramy z nasion i szypułek, miąższ kroimy drobno.
Krok 3
W dużej misce dokładnie wymieszaj paprykę i zioła. Dodaj sól i ponownie dobrze wymieszaj.
Krok 4
Umieścić mieszaninę szczelnie w wysterylizowanych słoikach, przykryć papierem i zawiązać.
Krok 5
Asortyment będzie gotowy za 2 tygodnie. Przechowywać w lodówce.
UWAGA DO GOSPODARKI
Wskazówka dotycząca artykułów spożywczych W ten sposób można marynować dowolne warzywa, z wyjątkiem być może rozmarynu i oregano – smak jest bardzo ciężki. Spróbuj kisić osobno: czosnek niedźwiedzi, kolendra, cebula dymka, szczypiorek, młoda pokrzywa, rzeżucha, szczypiorek, rukola