Amerykańskie naleśniki na śniadanie (Naleśniki)
gastronomia 2 września 2023 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Amerykańskie naleśniki śniadaniowe (Pancakes) pochodzą z USA i Kanady. Kształtem bardzo przypominają nasze naleśniki, a smakują bardziej jak naleśniki. Ciasto zagniata się w mleku i smaży na patelni bez oleju. Naleśniki wychodzą przewiewne, puszyste i dobrze komponują się z dżemem, gotowanym skondensowanym mlekiem lub syropem klonowym. Amerykańskie naleśniki są po prostu przygotowane na weekendowe śniadanie i z pewnością zadowolą dzieci. Dowiedz się, jak zrobić tradycyjne naleśniki, a następnie zacznij eksperymentować. Na przykład spróbuj dodać czekoladę, wanilię, przecier dyniowy lub bananowy, serek śmietankowy lub inne składniki według własnego uznania.
Złożoność: łatwo Kalorie: 321,63 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 10 minut Używany: 7,93 g/12,40 g/44,70PrażenieKuchnia amerykańskaPiekarniaWegetarianizmKarnawałSKŁADNIKI NA 10 PORCJImleko 3,2% – 250 mlmąka pszenna – 200 gjajka – 2 szt.cukier – 60 gproszek do pieczenia – 7 gsól – 3 golej roślinny – 40 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotować wszystkie składniki według listy na amerykańskie naleśniki śniadaniowe (naleśniki). Wyjmij wcześniej całą żywność z lodówki. Powinny mieć temperaturę pokojową.
Krok 2
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Możesz powtórzyć tę czynność dwukrotnie, aby nasycić ją tlenem. Wtedy naleśniki będą bardziej przewiewne i puszyste.
Krok 3
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Żółtka ubić z cukrem i ubić blenderem, mikserem lub zwykłą trzepaczką, aż do uzyskania puszystej, lekkiej masy.
Krok 4
Do masy żółtkowej wlać mleko, olej roślinny i ponownie wymieszać. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zagniatamy na jednolite ciasto bez grudek.
Krok 5
Połącz białka z solą i ubijaj blenderem lub mikserem, aż utworzą się stabilne szczyty. Delikatnie dodajemy do ciasta i mieszamy od dołu do góry, tak aby się nie osiadły.
Krok 6
Dobrze rozgrzej patelnię z powłoką nieprzywierającą. Nie dodając oleju, wlewaj łyżką ciasto, formując okrągłe naleśniki. Smaż je na złoty kolor z jednej strony.
Krok 7
Za pomocą szpatułki przewróć naleśniki na drugą stronę i smaż na złoty kolor. Smaż w ten sposób wszystkie naleśniki, aż skończy się ciasto. Ułóż je na talerzu.
Krok 8
Podawaj gorące naleśniki z masłem, kwaśną śmietaną, dżemem, konfiturami lub syropem klonowym. Lub przygotuj nasz przepis na sos miodowo-cynamonowy.
UWAGA DO GOSPODARKI
Podawaj amerykańskie naleśniki śniadaniowe (naleśniki) z sosem miodowo-cynamonowym. W metalowej misce wymieszaj 100 g miodu z kilkoma łyżeczkami mielonego cynamonu i sokiem z cytryny i podgrzej mieszaninę w łaźni wodnej. Miód nie powinien się gotować. Podawać na ciepło. Wszystkie potrawy powinny mieć temperaturę pokojową!
PRZY OKAZJI
Amerykańskie naleśniki śniadaniowe (naleśniki) smażone są bez użycia oleju. Dlatego nie zalecamy używania żeliwnej patelni. Idealnie będzie to naczynie z dobrą powłoką nieprzywierającą.
Amarant jest:
Bogaty w białko, lizynę i skwalen ()
Amarant to:
·
zbilansowane, łatwo przyswajalne białko roślinne
·
biodostępny wapń i lizyna
·
błonnik
Dodając amarantus w ilości do 20% całkowitej mąki stosowanej w przepisach, poprawiasz wartość odżywczą, smak i konsystencję wypieków. Ponadto amarantus jest odpowiednim zagęszczaczem do sosów, zup i gulaszy.
Reklama LLC „Russkaya Oliva” INN: 3665050261