Agrest marynowany

Agrest marynowany

Agrest marynowany Do przepisu

Marynowany agrest dodaje się do domowej kapusty prowansalskiej, dodaje do sałatek lub podaje jako dodatek do dań mięsnych.

Złożoność: łatwo Kalorie: 298,71 kcal/porcja Porcje: 7 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 1,10 g/0,49 g/75,61MarynowaniePustyWegetarianizmSKŁADNIKI NA 7 PORCJI1 kg dojrzałego, mocnego agrestu około 1 litr wody pitnej 400 g cukru 5–6 groszków ziela angielskiego 5–6 pączków goździków 100 ml octu 9% mała laska cynamonu Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Sortuj 1 kg dojrzałego, mocnego agrestu, odetnij łodygi. Jagody pokroić i napełnić nimi słoiki aż po ramiona.

Krok 2

Do każdego słoika wlej tyle wody pitnej, aby całkowicie przykryła jagody. Następnie ostrożnie wlej wodę do czystego rondla. Dodaj 3 łyżki do każdego słoika. l woda, cukier, przyprawy (5-6 groszków ziela angielskiego, 5-6 pąków goździków i mała laska cynamonu). Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Gdy nadzienie ostygnie, odcedź je i dodaj ocet. Zalej agrest tą marynatą, zamknij napełnione słoiki pokrywkami i włóż do garnka z zimną wodą.

Krok 4

Doprowadzić do wrzenia i gotować słoiki, niezależnie od pojemnika, przez 3 minuty.

Krok 5

Przechowuj obrabiany przedmiot w chłodnym i ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja