Adżyka „Ulubiona”

Adżyka „Ulubiony”

Alewtina Semenowa 05 września 2016 r4,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzJak gotować adjika „Ulubiony”Adjika „Ulubiony”Gotowanie adjika „Ulubiony”Jak gotować adjika „Ulubiony”Adżyka „Ulubiony” Do przepisu

Pyszny przepis na domową adjika. Gotuję ją co roku. Okazuje się, że jest bardzo smaczny i pikantny.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 30 minutGotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 1 kgjabłka 350 gmarchewka 350 gsłodka papryka 350 gostra papryka 1/2 szt.czosnek 100 gocet 4 łyżki. l.oliwa z oliwek 1/4 łyżki.cukier 1/3 łyżki.sól 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj i umyj warzywa i jabłka.

Krok 2

Pomidory pokroić w plasterki.

Krok 3

Pomidory zmiel w blenderze.

Krok 4

Obierz jabłka z nasion i błon. Pokrój w plasterki.

Krok 5

Usuń nasiona ze słodkiej papryki. Pokrój na kawałki. To samo zmiel w misce blendera.

Krok 6

Wszystkie warzywa umieść w dużym rondlu. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 7

Następnie dodać drobno posiekany czosnek i papryczkę chili, sól, cukier. Gotuj przez kolejne 15 minut. Dodaj ocet, gotuj przez kolejne 5 minut.

Krok 8

Umieść adjika w sterylnych słoikach. Zakasać. Odwróć się i zawiń.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja