Adżyka „Ulubiony”
Alewtina Semenowa 05 września 2016 r4,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Pyszny przepis na domową adjika. Gotuję ją co roku. Okazuje się, że jest bardzo smaczny i pikantny.
Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 30 minutGotowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory 1 kgjabłka 350 gmarchewka 350 gsłodka papryka 350 gostra papryka 1/2 szt.czosnek 100 gocet 4 łyżki. l.oliwa z oliwek 1/4 łyżki.cukier 1/3 łyżki.sól 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Przygotuj i umyj warzywa i jabłka.
Krok 2
Pomidory pokroić w plasterki.
Krok 3
Pomidory zmiel w blenderze.
Krok 4
Obierz jabłka z nasion i błon. Pokrój w plasterki.
Krok 5
Usuń nasiona ze słodkiej papryki. Pokrój na kawałki. To samo zmiel w misce blendera.
Krok 6
Wszystkie warzywa umieść w dużym rondlu. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Krok 7
Następnie dodać drobno posiekany czosnek i papryczkę chili, sól, cukier. Gotuj przez kolejne 15 minut. Dodaj ocet, gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 8
Umieść adjika w sterylnych słoikach. Zakasać. Odwróć się i zawiń.