Adżyka „Światło”

Adżyka „Światło”

Konstanca 28 sierpnia 2020 r5.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałAdżyka „Światło”Adżyka „Światło”Adżyka „Światło”Adżyka „Światło”Adżyka „Światło” Do przepisu

Pikantna przystawka na bazie zielonych warzyw i owoców. Idealne do dań mięsnych, rybnych, ziemniaczanych i warzywnych. Jeśli lubisz pikantne jedzenie, to to danie jest dla Ciebie!

Złożoność: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 50 minut Dodać. czas: 40 minutGotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIzielone pomidory 1 kgzielona ostra papryka 2 szt.papryka zielona 3 szt.zielone jabłka 2 szt.cebula 1 szt.czosnek (średnia główka) 1 szt.cukier 100 grsól 30 grrafinowany olej roślinny 100 mlocet 9% 50 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz cebulę i czosnek. Usuń nasiona z papryki. Usuń łodygi z pomidorów. Z jabłek wytnij strąk z nasionami.

Krok 2

Wszystkie przygotowane produkty myjemy, suszymy, kroimy na drobne kawałki i siekamy (oprócz czosnku).

Krok 3

Umieść mieszaninę warzyw w rondlu. Do mieszaniny dodaj olej roślinny, ocet, sól i cukier. Włóż ogień, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj, mieszając, przez 30 – 35 minut.

Krok 4

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć kolejne 5 – 6 minut.

Krok 5

Gotową adjika włóż do wysterylizowanych słoików i szczelnie zamknij. Zawiń w ciepły koc i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w chłodnym miejscu.

UWAGA DO GOSPODARKI

W razie potrzeby możesz dodać drobno posiekane warzywa do adjiki.

PRZYDATNE RADY

Dostosuj ilość ostrej papryki do swoich upodobań.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja