Adżyka pomidorowa
gastronomia 22 czerwca 2007(3)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 30,26 kcal/porcję Porcje: 8 Gotowanie: 30 minut Używany: 1,28 g/0,15 g/6,67Sos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 8 PORCJI500 g dojrzałych, mięsistych pomidorówsłodka papryka – 2 czerwone5 ostrych papryczek5–6 gałązek posiekanej kolendryczosnek – 10 ząbków1,5 łyżki. l. sólocet – 6 łyżek. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Usuń skórkę i nasiona z pomidorów i papryki. Strąki ostrej papryki przekrój wzdłuż i usuń nasiona. Czosnek obierz, przekrój każdy wzdłuż i usuń rdzeń.
Krok 2
Wszystkie warzywa przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmielić w blenderze, dodać sól, łyżkę cukru i ocet.
Krok 3
Umieścić w rondlu, postawić na średnim ogniu i podgrzewać mieszając przez 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną kolendrę, ostudzić.