Adżyka pomidorowa

Adżyka pomidorowa

gastronomia 22 czerwca 20075.00(3)Dodaj do ulubionychUdziałAdżyka pomidorowa Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 30,26 kcal/porcję Porcje: 8 Gotowanie: 30 minut Używany: 1,28 g/0,15 g/6,67Sos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 8 PORCJI500 g dojrzałych, mięsistych pomidorówsłodka papryka – 2 czerwone5 ostrych papryczek5–6 gałązek posiekanej kolendryczosnek – 10 ząbków1,5 łyżki. l. sólocet – 6 łyżek. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń skórkę i nasiona z pomidorów i papryki. Strąki ostrej papryki przekrój wzdłuż i usuń nasiona. Czosnek obierz, przekrój każdy wzdłuż i usuń rdzeń.

Krok 2

Wszystkie warzywa przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmielić w blenderze, dodać sól, łyżkę cukru i ocet.

Krok 3

Umieścić w rondlu, postawić na średnim ogniu i podgrzewać mieszając przez 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną kolendrę, ostudzić.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja