Adżyka, klasyk

Adżyka, klasyk

Alewtina Semenowa 16 sierpnia 20155,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzAdżyka, klasyk Do przepisu

Bardzo łatwy i smaczny przepis na adjika. Jeden z moich ulubionych przepisów, robię go co roku. Wszystkim w domu bardzo się to podoba. Spróbuj i ty!

Złożoność: łatwo Porcje: 1Maszynka do mięsaGotowanieKonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: pescetarianizmWegetarianizmImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory – 2,5 kgjabłka – 250 gcebula – 250 gsłodka papryka – 250 gmarchewki – 250 gczosnek – 150-200 gostra papryka – 1 szt.sól – 1,5 łyżki. l.cukier – 1,5 łyżki. l.ocet 9% – 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj i obierz warzywa i owoce.

Krok 2

Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Krok 3

Gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę, dodaj ocet na 10 minut przed końcem gotowania.

Krok 4

Ułożyć w wysterylizowanych słoikach, zwinąć, odwrócić i zawinąć.

UWAGA DO GOSPODARKI

Wydajność z tej objętości składników wynosi 3,5 litra.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja