Adżyka, klasyk
Alewtina Semenowa 16 sierpnia 20155,00 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Bardzo łatwy i smaczny przepis na adjika. Jeden z moich ulubionych przepisów, robię go co roku. Wszystkim w domu bardzo się to podoba. Spróbuj i ty!
Złożoność: łatwo Porcje: 1Maszynka do mięsaGotowanieKonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: pescetarianizmWegetarianizmImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpomidory – 2,5 kgjabłka – 250 gcebula – 250 gsłodka papryka – 250 gmarchewki – 250 gczosnek – 150-200 gostra papryka – 1 szt.sól – 1,5 łyżki. l.cukier – 1,5 łyżki. l.ocet 9% – 1 łyżka. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj i obierz warzywa i owoce.
Krok 2
Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Krok 3
Gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę, dodaj ocet na 10 minut przed końcem gotowania.
Krok 4
Ułożyć w wysterylizowanych słoikach, zwinąć, odwrócić i zawinąć.
UWAGA DO GOSPODARKI
Wydajność z tej objętości składników wynosi 3,5 litra.