Adjika ze słodką papryką

Adjika ze słodką papryką

gastronomia 14 maja 2018 rAdjika ze słodką papryką, zakhodnik Do przepisu

Znamy kilka odmian adjika. Na południu Rosji powszechna jest adjika, zwana także „Ogonyok” – oprócz pieprzu, czosnku i soli zawiera pomidory. A ta adjika jest bardziej „surowa”.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 76,72 kcal/porcję Porcje: 20 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 3 godziny 48 minut Używany: 1,55 g/5,22 g/6,58Kuchnia kaukaskaPustySos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 20 PORCJI1 kg czerwonej papryczki chili 2–3 słodkie czerwone papryki 2–3 główki czosnku 1 pęczek pietruszki 1 pęczek selera 1 pęczek kolendry 30 ml octu winnego 0,5 łyżeczki. świeżo mielona kolendra 200 g soli niejodowanej, średnio-drobny olej roślinny Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Usuń łodygi i nasiona ze słodkiej i ostrej papryki, przecinając paprykę na pół. Jeśli chcesz zrobić naprawdę ostrą adjika, zostaw nasiona w chili.

Krok 2

Paprykę ułożyć na kratce w piekarniku i suszyć w temperaturze 60–70°C przez 2–3 godziny.

Krok 3

Wysusz warzywa i posiekaj. Obierz czosnek.

Krok 4

Wszystkie przygotowane produkty zmielić przez maszynkę do mięsa, dodać kolendrę i sól, wlać kęs, dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Pozostawić do zaparzenia na 48 godzin, od czasu do czasu mieszając adjika.

Krok 5

Umieść adjika w słoikach, zalej cienką warstwą oleju roślinnego i zamknij pokrywki. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja