Adjika z aronii

Adjika z aronii

Elena Szaszkina 06 września 2016 r4,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzAdjika z aronii Do przepisu

Adżyka to doskonała przyprawa do pikantnych dań mięsnych.

Złożoność: łatwo Kalorie: 119,46 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 20 minut Używany: 1,91 g/0,64 g/25,38Robot kuchennyBez obróbki cieplnejKolacjaKolacjaPustySos, dressingWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIaronia 1 kgpieprz – do smakuczosnek 1 głowaocet 60 mlcukier 125 grchmeli-suneli 2 łyżeczkisól 3 łyżeczki.cynamon 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj jarzębinę i usuń gałęzie. Zmiel czosnek w robocie kuchennym, w kilku partiach.

Krok 2

Jagody jarzębiny włóż do rondla, dodaj sól, pieprz (do smaku), ocet, cukier, chmiel suneli i cynamon. Niech się zaparzy. Adżyka jest gotowa. Smacznego!

UWAGA DO GOSPODARKI

Aronia ma wiele dobroczynnych właściwości.

PRZYDATNE RADY

Adjika można przełożyć do słoików i przechowywać w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja