Adjika z aronii
Elena Szaszkina 06 września 2016 r4,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Adżyka to doskonała przyprawa do pikantnych dań mięsnych.
Złożoność: łatwo Kalorie: 119,46 kcal/porcję Porcje: 10 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 20 minut Używany: 1,91 g/0,64 g/25,38Robot kuchennyBez obróbki cieplnejKolacjaKolacjaPustySos, dressingWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJIaronia 1 kgpieprz – do smakuczosnek 1 głowaocet 60 mlcukier 125 grchmeli-suneli 2 łyżeczkisól 3 łyżeczki.cynamon 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Posortuj jarzębinę i usuń gałęzie. Zmiel czosnek w robocie kuchennym, w kilku partiach.
Krok 2
Jagody jarzębiny włóż do rondla, dodaj sól, pieprz (do smaku), ocet, cukier, chmiel suneli i cynamon. Niech się zaparzy. Adżyka jest gotowa. Smacznego!
UWAGA DO GOSPODARKI
Aronia ma wiele dobroczynnych właściwości.
PRZYDATNE RADY
Adjika można przełożyć do słoików i przechowywać w lodówce.